Saturday, July 11, 2009

Album Kenangan Di Korea ep3

Event : Misi menawan Busan

Candidates : dari tepi kiri - athir, me, mun, ajay, sol, ipeng (ambil gambar masa ni)


Permulaan perjalanan kami, di perhentian sebelum sampai Busan


Di tengah-tengah Busan kot nih,


Ketika di Stadium Busan


Kami yang hilang arah


Tak tau lah macam mana boleh sampai sini, huhu station lama kat Busan nih


Ni antara kubu-kubu lama di Busan suatu ketika dulu


Kami bersama ajumma Korea yang baik, siap suh antar gambar lagi huhu


Atas kabel Car


Ni masa di tugu pahlawan


Tangga nak naik tugu Pahwalan


Aha inilah bekas2 perajurit Korea


Market ikan, Ipeng gaya nak beli


Market ikan yang terbesar di Busan


Jambatan Busan pada waktu siang


Kelihatan jambatan Busan pada waktu malam, sangat cantik sebenar, tapi kamera tak mantap huhu


Di Daejongdae, ada rumah api kat sini


Salah satu pantai di Busan, bukan Haeyundae


Di pantai Busan


Tak ada burung pun nak datang, huhu


Tokong ni atas bukit sebenarnya and nak naik bukit ni adalah sangat tinggi


Aha, pagoda Busan


Kat mana entah ni, tangga tokong kot


Ni adalah yog Busan, masa balik dari Busan hari tu kami naik KTX


Me and Ipeng, kami di Haeyundae

Aha, satu lagi pengembaran semasa di zaman SNU. Busan ini ialah bandar kedua terbesar setelah Seoul. Ia menjadi tempat perlindungan jika Seoul diserang sebab kedudukannya yang berada di belah Selatan Korea. Nak pergi sini dari Seoul kena naik Bas selama lebih kurang 5 jam ataupun naik KTX lebih kurang 3 jam perjalanan. Sangat-sangatlah menarik tempatnya untuk dikunjungi.

Baiklah semoga berjumpa lagi ^^

Wassalam

1 comment:

Anna Farhana said...

Rindu Busan!
Masih di seoul?